1
آشپزی
- ۱۷:۵۰

آشنایی با روش تهیه آش گوجه‌ فرنگی
این آش در شهرهای شرقی کشور همچون مشهد و نیشابور تا غرب کشور همچون تبریز و اردبیل طرفدارانی دارد.
آش گوجه‌فرنگی نوعی پیش غذای محلی به شمار می‌رود. البته بسیاری آن را به عنوان غذای اصلی نیز مصرف می‌کنند. 

این آش در شهرهای شرقی کشور همچون مشهد و نیشابور تا غرب کشور همچون تبریز و اردبیل طرفدارانی دارد.

طرز تهیه به روش اول:

مواد لازم:

پیاز: سه عدد

روغن: سه قاشق سوپخوری

 لپه: سه قاشق سوپخوری

برنج: نیم کیلو

نمک و فلفل: به مقدار کافی

سبزی آش: یک کیلو

گوشت چرخ کرده: نیم کیلو

 گوجه فرنگی:دو کیلو

 نعنا خشک: یک قاشق سوپخوری.

 

طرز تهیه:

یکی از پیاز‌ها را خرد کرده، در روغن سرخ کنید تا رنگش طلائی شود.

شش یا هفت لیوان آب داغ، لپه، برنج، نمک و فلفل را اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم به مدت بیست دقیقه بپزد.

گوشت را با دو عدد پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط کرده به صورت گلوله‌های کوچکی در آورده و در آش بریزید.

سبزی‌ها را خرد کرده و به آش اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد و لعاب دهد. سپس گوجه فرنگی‌ها را رنده کرده داخل آش بریزید.

نعنا را در روغن سرخ کنید و هنگامی که آش آماده شد، به عنوان تزئین و البته بهبود مزه روی آن ریخته، میل نمائید.

طرز تهیه به روش دوم:

مواد لازم:

برنج: یک پیمانه

لوبیا چیتی: دو پیمانه

آب: یک لیتر

تره و جعفری خرد شده: یک کیلو

آب گوجه فرنگی: یک لیتر

پیاز داغ: یک پیمانه

 زردچوبه : یک قاشق غذاخوری

نعنا خشک: صد گرم

آبغوره: یک پیمانه

نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کنید.

لوبیا را بپزید.

آب برنج را خالی کنید و برنج خیس خورده را در قابلمه مورد نظر بریزید و آب و تره و جعفری خردشده و لوبیای پخته و آب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا کاملاً آش جا بیفتد. پیاز داغ و زردچوبه را نیز تفت دهید و داخل آش بریزید. سپس نعنا خشک را در آش ریخته و در آخر آبغوره و نمک و فلفل را اضافه کنید.

نکته:

دقت کنید که این آش هر چه تند‌تر باشد، خوشمزه‌تر است. بعد از اینکه آش آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر کشیده و نعنا داغ فراوان روی آن بریزید.

تابناک. جام جم.
آشپزی























آخرین عناوین