محققان به این نتیجه رسیدند که استفاده از پروبیوتیک می تواند از ابتلا به برخی بیماری ها و انواع استرس ها جلوگیری کند.
دکتر پروانه جعفری مدیر تحقیق و توسعه تنها تولید کننده صنعتی پروبیوتیک با بیان اینکه دستگاه گوارش موجود تازه متولد شده فاقد هر نوع میكروارگانیسم است، به خبرنگار مهر گفت: میكروارگانیسمها از محیط وارد و سپس ساکن بدن موجود زنده شده و جامعهای از میکروارگانیسمها را تشکیل میدهند که اینها همان میکروفلور بومی هستند.
وی با اشاره به اینکه در شرایط عادی میکروفلور روده انسان شامل بیش از 400 نوع میكروارگانیسم مختلف است، افزود: میکروارگانیسمهای بومی بدن می توانند به هضم غذا، تولید بعضی از ویتامینها، تحریک سیستم ایمنی بدن، تنظیم قند و چربی خون، کنترل فشار خون، افزایش مقاومت در برابر بیماریها، کاهش احتمال ابتلا به سرطان و سکتههای قلبی- مغزی، به تعویق انداختن پیری از فعالیت های میکروارگانیسم های بدن به شمار می روند.
به گفته وی، بنابراین حفظ و ثبات میکروفلور بومی بدن، سبب افزایش سطح سلامت شده و این موضوع اهمیت به سزایی دارد.
وی افزود: میکروفلور بومی با عوامل مختلف از جمله استفاده از آنتی بیوتیکها، رژیم غذایی نامناسب، مصرف غذاهای آماده، استرس، قرارگیری در معرض اشعهها، ابتلا به بیماریها و پیری، آسیب میبیند. آسیب وارده به میکروفلور سبب به هم خوردن توازون بدن شده و زمینه ساز ابتلا به بسیاری از بیماریهای عفونی و غیر عفونی می شود.
جعفری با بیان اینکه با به هم خوردن توازن میکروفلور روده، باکتریهای بیماریزا میتوانند سریعتر در بدن مستقر شود، اظهار داشت: از سوی دیگر سیستم ایمنی بدن در برابر آن ها ضعیف می شود که همین امر زمینه ساز کاهش چشمگیر سلامت افراد خواهد شد.
وی افزود: امکان اجتناب از تمامی عوامل آسیب زننده به میکروفلور بومی وجود ندارد ولی با بهرهگیری از محصولات پروبیوتیک میتوان آسیب وارده به میکروفلور را تا حدود بسیار زیادی جبران کرد.
وی تاکید داشت: پروبیوتیکها محصولاتی حاوی میکروارگانیسمهای زنده، مشخص و به تعداد کافی هستند که در صورت مصرف میتوانند سبب ارتقای سلامت شوند. این میکروارگانیسمها در بیشتر موارد از جمله میکروفلور بومی بوده و عملکردی همانند آنها دارند.
وی با اشاره به اثرات پروبیوتیکها گفت: تحریک و تعدیل سیستم ایمنی با تحریک تولید پادتنها، افزایش فعالیت سلولهای بیگانهخوار و افزایش تعداد گلبولهای سفید، ممانعت از اتصال باکتریهای بیماریزا به جایگاههای اتصال موجود در سلولهای بافت پوششی روده و ترکیبات ضروری مورد نیاز بدن از اثرات خوب پروبیوتیک ها در بدن به شمار می روند.
جعفری در ادامه عنوان کرد: تولید ترکیبات ضد باکتری، بهبود هضم مواد غذایی و تولید ویتامین ها، متوازن کردن تولید و ترشح هورمنهای بدن، کاهش استرس نیز از فواید پروبیوتیک ها هستند.
|